divendres, 1 de novembre del 2019

Un vídeo sobre Joan Arús


El web de L’Actual de Castellar, setmanari municipal de Castellar del Vallès, ha publicat un vídeo que mostra el començament de la Ruta Joan Arús, novament celebrada el dissabte 26 d’octubre de 2019, organitzada pel Centre d’Estudis Castellar i la Biblioteca Antoni Tort.


Hi podreu veure i escoltar Mònica Mimó i Daniel Rocavert al pati de Les Tres Moreres, i després el vídeo us portarà al menjador de la casa on va viure el poeta Joan Arús. Podreu escoltar el seu net Joan Sellent mentre recita el poema «Així és mon esperit», del llibre El vas transparent (1961).


A la dreta d’en Joan Sellent, escoltant reverencialment i atenta, hi veureu la Isabel Mach, jove del poeta, i una de les persones que més ha fet perquè aquest líric castellarenc sigui encara recordat al seu poble.

En aquest poema, ens sembla que hi trobem un Arús molt proper al poeta romàntic, allunyat de la realitat dels homes i les dones, que viu en un món que només ell, o només alguns pocs, pot arribar a entendre. En aquest sentit, aquest poema, publicat el 1961, no es troba gaire lluny dels millors poemes publicats per Joan Vinyoli a partir de Tot és ara i res (1970).


Trobareu el vídeo en aquest enllaç:



Referències:


ARÚS (Joan). – Obra poètica. – Edició a cura de Miquel Desclot. – Volum II (1937-1982). – Castellar del Vallès: Arxiu d’Història de Castellar, 1991. – p. 91-92.


Ibidem, en edició electrònica: https://ca.wikisource.org/wiki/El_vas_transparent/Així_és_mon_esperit


En aquest mateix enllaç trobareu la versió en àudio del poema, dit també per Joan Sellent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada